14 May

Unghii rosii

Iar ma apuca dimineata! Nici nu mai stiu ce si cum functioneaza in serile astea de mai, sau de aprilie, sau de martie, sau februarie, sau… Ziua ma tine munca in al ei program, si ma invata, ma provoaca, ma amuza si uneori ma plictiseste. Ma tine la un birou ore bune, peste limita regulamentara, si e ok, e de bunavoie si nesilita de un sef idiot si plin de apropouri.

Apoi e restul… un amalgam cu de toate, ceva ce reprezinta o viata de sine statatoare, cu decizii, cu amintiri, cu ganduri, cu sentimente, cu mine in toate ipostazele. Ma mai regasesc uneori intr-o carte pe care o citeam acum jumatate de an sau intr-un flash back care ma opreste din orice activitate. Stau si traiesc tot ce mi se ┬ápune pe platou si asimilez tot ce trebuie si imi este util. Util nu inseamna bun, bun nu inseamna frumos, frumos nu inseamna placut, placut nu inseamna prezent. Util e tot! Apoi raman si filtrez, si incerc sa mentin doar ce ma ajuta sa cresc, caci nu e de ajuns sa ai anii in buletin, trebuie sa iei viata in maini si sa scoti tot ce e mai bun din ea!

Am trecut pe langa dulap, fara prea mult chef si fara directie, si in marea aia de sticlute colorate, una a pus ochii pe mine. Una rosie care s-a intins apoi lenesa pe unghiile mele, pana mi le-a inrosit intr-un mod nerusinat. Le vad in diverse ipostaze, si-mi place sa le urmaresc cum se joaca pe tastatura, sub ochii mei.

Mi se pare ca timpul imi joaca farse! S-a comprimat, si tot ce vreau sa fac isi gaseste tot mai greu loc, si tocmai asta face sa fie totul mai interesant.

Pe balcon e liniste. De la etajul 7 castig o aroganta in priveliste care ma face sa privesc ingaduitoare spre nebunul in capot care isi face plimbarea zilnica pe langa parc, catelul tarait in zgarda de catre un copil obez cu punga de chips-uri lipita de mana, trendsetter-ul care isi cauta urmatorul outfit in ghena de gunoi si vecinul a carui alcoolemie nu a invatat sa numere sub 2. E bine! Nu am doar asta, am si o bucata mare de cer, de care profit si pe care o mai umplu cu proiectiile mele.

 That simple!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge