9 Feb

Teatru radiofonic

Radio SelenaNu stiu daca voi aveti amintiri de genul asta, insa azi, cand am trecut pe la mama mea, mi-am amintit, nu mai stiu in ce context, de amiezile de duminica in care tatal meu statea cu radio langa el si asculta meciurile de fotbal. Si m-a luat asa.. cu nostalgie, mi-am adus aminte de vechiul radio Selena, pe care il butonam in incercarea de a mai gasi cate ceva interesant pentru mine si de cat de mult ma “plimbam” printre putinele posturi existente pe-atunci, cautand tot felul de comunicari extratereste :)) Aveam cateva idei destul de fanteziste, mai ales ca incepusem sa ma uit si la “Dosarele X“! Si m-am amuzat caci am gasit printr-un sertar, ceea ce cred eu ca poate fi o strabunica a castilor contemporane, si anume un fel de casca ce se punea doar intr-o ureche, si se numea galena (din cate tin eu minte).

De multe ori, in copilarie, stateam nemiscata si ascultam piesele de teatru difuzate, si imi imaginam cum totul se petrece dincolo de vocile care razbateau din cutia aceea care insufletea bucataria. La fel de incantata eram si atunci cand mama mea imi punea povestile de pe placile de pickup: ma asezam pe covor in sufragerie, si ascultam a nu stiu cata oara, dar cu aceeasi incantare, intamplarile Scufitei Rosii sau a ursului pacait de vulpe. Si tare ma mai speria strigatul lupului, atunci cand cadea in groapa pregatita de capra cu trei iezi, drept pedeapsa pentru raul facut! Asa de tare, incat pentru a mai diminua din solemnitatea momentului, schimbam turatia pentru ca sa modific vocea guturala a lupului inspaimantator! Iesea chiar funny :D

Buuun… sa revin insa la tatru radiofonic! Daca v-a luat si pe voi nostalgia, si aveti chef sa va intindeti frumusel, in intuneric, pe canapea, si sa lasati vocile sa va creeze povestea, luati si aruncati o privire pe linkul de mai jos, si dati playNu cred ca o sa va para rau!

 *  lista alfabetica a pieselor

P.S. Maine e luni, si incep iar zilele lungi cu munca si oboseala. Hai ca maine dimineata sa avem cate un gand bun si un sentiment frumos, si sa pornim cu spor inspre obiectivele noastre!

Later edit: Se pare ca pe Radio Romania Actualitati, inca se mai difuzeaza:

http://www.romania-actualitati.ro/rrapages/viewprogram/1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge