1 Sep

Retardat emotional

Stiu cam ce si cum sta treaba! Asa de bine, incat cel care imi spunea inainte povestea vietii pefecte, ar fi mirat! Schimbarea s-a preconizat a fi pentru o saptamana, doua… o luna, trei… Opt luni mai tarziu, ma pun pe o patura in Eforie Sud, singura si cu ochii pironiti spre mare ore intregi si gandesc… Stau si recitesc mailuri din ianuarie, februarie… si imi vin in cap replici, explicatii, monologuri, dar inca tac. Sa respect linistea si decizia altuia e ceea ce am invatat.. sa nu insist cand mi se spune “nu”! Si rad de ironia care a facut ca cea mai necaracteristica (mie) intamplare sa dea startul celui mai mare negru. Viata rade de tine in cele mai neobisnuite maniere, iar tu parca nu mai poti sa prinzi o gura de aer!

karma-2

Si totusi am gustat toate starile, si am trait, chiar daca am simti ca nu mai am prea mult de-a face cu o viata normala. Si m-am “bucurat” de toate starile pe care treizeci de ani de zile nu le-am experimentat decat prin prisma unor melodii patetice ascultate random, in timp ce faceam curatenie prin casa. Mi-a luat luni de zile, si o intamplare datatoare de ceva insomnii, sa imi dau sema ce inseamna sa fii retardat emotonal. Sa nu mai ai in posesie decat un suflet uscat, plin de superficialitate si de cinism gratuit.

Ca si om rational, cauti echilibrul: atat ai daruit… cam pe-acolo te astepti sa primesti inapoi, cam atat ai ranit..  pe-acolo te astepti sa ti se intoarca. Dar viata te surprinde si te pune sa zici “hello” dezechilibrului. Ii spui o data.. spui ca poate platesti polite mai vechi (chiar daca ele nu exista). Ii spui a doua oara.. deja esti un pic confuz, iar a treia oara te simti luat de fraier. Cum dracu’ totul se leaga impotriva ta, si atunci cand spui ca nu poate fi mai rau, apare negrul in miez de noapte si face totul si mai aiurea?!

Dar… macar imi traiesc viata, imi pasa, si de aceea sunt capabila sa simt si binele, alaturi de toate celelate de pe “platou”! Nu imi bat joc de sentimentele mele, nu imi bat joc de ale altora, nu declar ca nu imi pasa de nimic in lumea asta! Eu iubesc, sufar, traiesc… si imi asum fiecare lacrima si fiecare zambet. Tu ce zici de tine?

P.S. Karma is a bitch – si eu zambesc cu gandul la replica asta :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge