11 May

Ramai in viata

Sper ca Pamantul ti se pare inca un loc destul de fain de poposit si ca iti doresti sa ramai cat mai mult pe-aici, drept urmare te uiti in stanga si in dreapta, atunci cand traversezi strada, pui cu moderatie piciorul pe acceleratie, atunci cand conduci, nu te plimbi singura, agale, pe la 3 dimineata prin cartiere mai putin dragute si nu umbli cu degetelele in priza, atunci cand nu-ti mai merge uscatorul! Adica incerci, pe cat posibil, sa ai grija de tine si sa elimini cat mai mult din pericolele care te-ar putea costa foarte scump! Uite pe-aici consider eu ca ar trebui sa isi gaseasca un loc important si sanatatea ta. Chiar daca pericolele nu sunt atat de evidente, ca si o masina care ar putea da peste tine, intr-un moment de neatentie, asta nu inseamna ca ele nu exista si ca nu iti pot ameninta viata in mod real!

Am trecut prin destule schimbari in viata, in ultima vreme, si am reusit, datorita lor, sa ma mobilizez si sa iau cateva decizii bune pentru mine. Una dintre ele a fost aceea de a deschide un pic mai bine ochii, si de a fi mai atenta cu propria mea persoana. Asa am reusit sa pun capat multor constructii gramaticale de genul “de maine o sa..”, “luna viioare o sa...”, si am inclus prezentul mai mult, acolo unde delasarea castigase teren. Pe “to do list” am putut in sfarsit sa bifez, cu destule emotii si testul Papanicolau. A fost un pic “cu cantec”, in sensul ca a trebuit sa fac si alte doua teste detaliate, caci rezultatul nu a iesit asa cum ar fi trebuit, din prima. Rezultatul final a fost bun, insa am avut cateva cosmaruri pana sa ajung sa ma lamuresc si sa ma linistesc in ceea ce priveste subiectul acesta!

De aceea, atunci cand mi s-a propus sa fiu una dintre ambasadoarele campaniei de constientizarea a cancerului de col uterin, initiata de Cenetrul Medical Medis, am acceptat, cu gandul de a duce mai departe mesajul: ”6 femei mor zilnic în Romania din cauza cancerului de col uterin. Eu am ales sa NU fiu una dintre ele”. Aleg sa fiu MAI atenta cu viata mea, sa fiu MAI informata si sa respect schema de controale periodice propuse de medic! Campania demarata in aceasta luna exact asta isi propune: sa aduca un plus de informatie, sa promoveze importanta controalelor regulate la ginecolog si sa atraga atentia asupra efectelor dezastruase pe care le pot avea cancerul de col uterin asupa sanatatii femeii.

E o boala perversa care te priveaza de simptomele care ar trebui sa te puna in garda, de aceea trebuie sa fii tu cea atenta in a urma controalele necesare, La Medis ai posibilitatea sa faci asta, in cele mai bune coditii. Nu mai amana, fugi la control si ai grija de viata ta! Alege sa nu fii una dintre statisticile negative!

Statistica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge