16 May

Pierdut zi de miercuri – o declar nula

Saptamana incepe promitator cu alintaturi de-alea de “Ohhh… nu… e chiar luni?! Cruda soarta, cum ma pedepsesti tu, trezindu-ma din ziua de duminica, drept cu fundul in cea de luni?!” si continua cu variatiuni pe aceeasi tema “Ce surpriza! Dupa luni vine si marti! Ohhh.. nu… e chiar marti?! Cruda soarta, cum ma pedepsesti tu, trezindu-ma din ziua de duminica, trecandu-ma nedrept prin luni drept cu fundul in marti?! Apoi, fenomenul SF se produce: apare joi!!!

Incep de dimineata: rad de Razvan si/sau Dani cand afirma intamplator in ce zi suntem, cu gandul ca bietii ametiti, de la atata trezit cu noaptea in cap, nici nu mai stiu zilele saptamanii. Apoi ajung cu ochii in telefon si iar ma iau nervii ca mi s-a dereglat data in calendar si trebuie sa stau sa o fixez la loc! Cand ajung la serviciu, deja e un pic dubios, caci imi aud colegii cum isi fac planuri de weekend pentru “maine seara”. Eu stau si fac calculele: azi e miercuri, maine e joi, deci nebunii astia isi incep weekendul de joi seara, ce viata dom’le! Cu invidia in coasta ma linistesc la birou, si incerc sa-mi vad in continuare de treaba, insa dubiile imi raman. La un moment dat, nu mai rezist si abordez cu disperare in glas, primul coleg disponibil: “Auzi, dar ce zi e azi? Miercuri, nu?!”. Individul raspunde usor contrariat: “Bai Mada, nu fa de-astea! Abia ma tarai pana in weekend! Azi e joi, maine e vineri! Repeta dupa mine: jjjjooooiii!”. Trec direct la rezumat: eu il contrazic, el ma contrazice, el aduce calendarul drept martor al apararii, eu aduc memoria mea de elefant drept martor al acuzarii. 5 minute mai tarziu, cedez si concluzionez cu mintea confuza: “am pierdut ziua de miercuri“!

Se reia paragraful de mai sus, cu mici (inspre medii) variatiuni si se repeta saptamanal! Am stat, am meditat, am intors problema pe stanga si pe drepta si un pic pe vertical, de am ajuns la urmatoarele posibilitati:

  • miercurea e ziua in care eu sunt, in mod traditional, rapita de extraterestri! Ma iau niste omuleti verzi in nava lor spatiala marti noaptea, petrecem, ne distram, mergem din barul de pe Pluto, direct in ala de pe Venus, mai bagam o tuica pe Jupiter si mai gravitam un pic pe langa Neptun, si joi dimineata ma arunca in pat, dupa ce, in prealabil mi-au sters cu nerusinare din memorie betivaneala interspatiala!
  • mi-a indeplinit Universul dorinta din liceu, atunci cand speram ca ziua de miercuri sa dispara din calendar, caci continea vreo 2 bucati de 60 de minute de chimie. Bleah!
  • marti noaptea ma apuca cheful de consumat cocktail-uri cu grade “fara numar”, si stau cu moaca strivita de perna pana joi dimineata!
  • fac parte din clubul “Spune nu zilei de miercuri!”, unde prima regula a clubului este sa nu vorbesti despre acest club!
  • a fost modificata structura saptamanii, si inca nu am primit eu notificarea pe Facebook!
  • Miercuri” mi-a dat unfriend!
  • Blondul din par se agraveaza spre mijlocul saptamanii cand ma spal cu Nivea pentru reflexii aurii!
  • Ziua de marti s-a transformat intr-o bulimica si a ingurgitato si pe aia de miercuri, de a lasat anorexica de joi fara replica!
  • Sunt prea cool pentru o saptamana normala!

Aaa… azi e…?! Bumtzi bumzi cu martieniiiiiiiiiii :))

miercuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge