29 Dec

La ceas de noapte

Iubesc structurile, cele bine îmbinate, frazele și tablourile armonios așezate, încât se te ducă exact în starea după care tânjești. Și în viață, întâmplările trebuie să aibă un rost, o ritmicitate și puterea de te lăsa cu sentimentul de împlinire.

Stau și mă gândesc la cât de mult bravăm uneori sau cât de mult, din contra, ne lamentăm, fără a avea coerență în sentimente și rațiune. Luciditatea face pe atât de mult rău pe cât face nebunia, iar obișnuința ajunge să omoare și ultimul fum de inspiratie.

Uneori stau și caut semnificația “curată” a ideilor, pentru că percepția personală e atât de deformată de întâmplările mele, încât pot să văd doar într-o anumită direcție. E ca în povestea Crăiesii Zăpezii, poate am “cioburi” în ochi și nu mai disting corect realitatea. E oricum o realitate spusă și expusă, palpabilă, dar în niciun caz simțită sau asimilată. Că văd eu strâmb sau că o fi chiar strâmbe lucrurile, slabe șanse să discern!

E bine ce e bine, e rău ce e rău! E bine răul ce poate fi schimbat și e rău, binele ce se lasă alterat. În rest, numai de bine… așa logică simplă se poate construi.

Aștept săptămâna viitoare cu entuziasmul unei noi săptămâni și nu cu cel al unui nou an! La 12 noaptea nu va pocni nimeni din degete pentru ca să se șteargă ultimele 365 de zile din calendar sau din suflet, și nici nu se va învârti magic roata, pentru a schimba destinul. Ziua de mâine are o importanță la fel de mare și poate fi “prima zi din..” și fără că ianuarie să își intre în drepturi. La fel de mult poate conta un gând, un telefon, un gest… orice, fără să trebuiască să faci numărătoare inversă. Trebuie doar să trăiești și să simți!

Eu vă urez de pe acum clipe de inspirație care să vă aducă fericire în viață, fie că ele o să ajungă în viața voastră pe 30 decembrie 2014 sau pe 1 ianuarie 2015. Curaj și credința că e simplu să fiți fericiți!

Let us all raise our glasses!

2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge