26 Feb

Detox

Sucuri de fructeProvocarea saptamanii: timp de (cel putin) o saptamana sa beau foarte multe sucuri de fructe si legume!

Am tot cautat pe net diferite modalitati prin care iti poti detoxifia organismul, si cea care a fost cel mai pe gustul meu e cea cu sucuri de acest gen. Deja iau de cateva saptamani in mod constat, in fiecare dmineata si seara, cate o lingurita de catina cu miere, puse de mine acum ceva timp la macerat in borcane, si cu siguranta simt beneficiile. Cred ca am un sistem imunitar mult mai bun, si cu toate ca in ultima vreme am un program solicitant, nu pot sa ma plang de oboseala. Din contra, am spor si pot sa asimilez foarte bine o catitate mare de informatii, si reusesc sa fiu mult mai activa decat pana acum!

In ceea ce priveste sucurile de fructe si legume, am gasit cateva exemple care cred ca merita incercate:

  • 2 mere, un sfert de grepfrut (fara coaja), un sfert de lamaie (fara coaja), si 1 morcov;
  • ¬†jumatate de castravete, putina telina, 3 morcovi si jumatate de mar;
  • 2 mere, 4-5 morcovi, telina, 1 castravete si ghimbir – bautura este ideala dimineata, la micul dejun, fiind extrem de eficienta.

O alta metoda de detoxifiere este cea prin ceaiuri. Ceaiul verde si cel de galbenele am auzit ca ar fi cele mai recomandate pentru a ajuta ficatul sa functioneze mai bine, si sa il scapi de chinurile la care l-ai supus, facandu-l sa proceseze de-a lungul timpului numeroase medicamente pentru raceala, dureri de cap, masea.. etc

Chiar daca o sa vi se para amuzant, o alta metoda buna este cea a respiratiei profunde. Nu vi se intampla uneori sa simtiti ca nu mai aveti aer, sa oftati sau sa cascati fara motiv? Mie da! Si in momentul in care mai petreci si 8 Р9 ore la birou, cu nasul in aerul conditionat care numai bine nu-ti face, cred ca ai nevoie de oxigen! In momentul in care nu iti oxigenezi bine organismul, apare senzatia de ceata si oboseala si se acumuleaza toxine in zona cervicala. Cel mai eficient tip de respiratie pentru o astfel de detoxifiere este cea abdominala: coborarea diafragmei si umflarea abdomenului, aerul patrunzand in zonele inferioare ale plamanilor.

La cat mai mult bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge