9 Feb

Cursuri Iasi – cand neuronii se dezmortesc

Cursuri IasiStii ca expresia “a te folosi de cineva” e de cele mai multe ori utilizata cu o conotatie negativa, ei.. cand e vorba de neuroni, e bine sa fie utilizata si pusa in practica cat mai des! Si cum in urma cu cateva saptamani cautam pe Facebook sa aflu cateva informatii in legatura cu organizarea a diferite cursuri, si am vazut ca erau interseate mai multe persoane, m-am gandit ca mai bine adun tot ce am aflat la un loc, poate mai citeste cineva interesat, sau poate mai primesc eu cateva ponturi.

Asa ca, daca mai stiti ceva util, chiar va rog sa imi dati de stire!

1. Agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca Iasi

Cursurile gratuite se adreseasa celor luati in evidenta A.J.O.F.M., si anume persoanelor aflate in somaj. Poti sa urmezi unul dintre cursurile organizate de ei si daca nu esti somer, insa contra cost. Printre cursurile oferite sunt cele de: instalator, ospatar, frizer, cofetar, ajutor mecanic, tamplar, agent securitate, referent resurse umane, receptioner hotel sau manager proiect.

Lista comlpeta a cursurilor o gasesti AICI, preturile variind de la 500 ron la 1000 ron, in functie de specializarea dorita. Ca si  perioada, ele pot tine de la 1 luna pana la 5 luni, iar plata se face in sistemul 25 % in avans si restul la sustinerea examenului final.

Info la - 0332 / 270806

2. Varilogic cursuri si certificari IT Iasi

Cei de la Varilogic sustin cursuri de Cisco, Java, Adobe, Microsoft, Web Design, Fotografie sau PHP si costa in medie, 450 ron. Ofera reduceri pentru elevi, studenti si someri si au, de asemenea, un sistem interesant de fidelizare si reduceri pentru cei care opteaza sa urmeze mai multe cursuri. Durata e intre 5 si 7 saptamani, plata facandu-se si in rate saptamanale. Lista completa a cursurilor o gasiti AICI.

Info la - 0721 222 957 si 0754 288 958

3. Femei pentru viitor

Este un centru cofinantat din Fondul social european, in cadrul Programului operational sectorial dezvoltarea resurselor umane. Cursurile oferite sunt de bucatar, frizer – coafor, lucrator in comert, ospatar, cemarista, ingrijitor batrani, confectioner si lucrator in cultura plantelor. Mai multe detalii gasiti AICI. Pe langa acestea mai ofera si specializari in domeniile: competente informatice, manager de proiect, inspector resurse umane, contabil, inspector sanatate si competente antreprenoriale. Detalii AICI. Cursurile sunt gratuite.

Monentan nu mai organizeaza cursuri, februarie fiind ultima luna a proiectului, insa am inteles ca mai urmeaza noi proiecte, asa ca este bine de avut in vedere.

Info la -  0332 140 660 si 0736 302 039

4. Centrul de Calificare Adulti

Organizează cursuri de calificare autorizate: agent de securitate, bucatar, contabil, cosmetician (iniţiere/calificare), frizer, coafor, manichiurist-pedichiurist, inspector resurse umane, limba engleza, limba italiana, manager proiect, lucrator în comert, machior (make-up), oprator PC, ospatar, tehnician maseur. Se eliberează certificate autorizate Ministerul muncii si ministerul educatiei, valabile şi în UE.

Cursurile sunt contra cost, se pot plati si in rate, cu un avans, somerii primind o reducere de 10%. Preturile variaza de la 200 ron la 800 ron, in functie de domeniul ales.

Info –  0232 / 246635 sau 0722172987

4. Asociatia Indeco

Asociatia Indeco este un furnizor  servicii de formare profesionala pentru adulti de către CNFPA, finalizandu-si cursurile cu certificate emise de Ministerul muncii, familiei și egalitătii de sanse și Ministerul educatiei, cercetarii și tineretului. Ofera programe de calificare/recalificare, programe de initiere/specializare, programe de dezvoltare personala si competente cheie. Detalii AICI.

Momentan nu au cursuri gratuite, asteapta priecte noi ce vor aparea cel mai posibil, incepand cu lunile martie – aprilie. Momentan au contra cost, cu preturi pornind de la 200 ron pana la 800 ron (in functie de domeniu). Se pot plati in rate, iar ca durata sunt de aproximativ o luna..

Info la  - o332 / 418815

5. SPISS

Este un program pilot de implementare a unor masuri active de ocupare a somerilor si persoanelor inactive cu studii superioare din judetul Iasi, oferind cursuri de expert achizitii publice, manager proiect, agent agricol, inspector taxe si impozite, formator, contabil, competente antreprenoriale, competente sociale si civice si operator prelucrari date.

Cursurile sunt gratuite pentru absolventii de studii superioare, care nu au un loc de munca.

Info la - 0232 / 222 288

6. Asociatia Consensual

Este o organizație neguvernamentala, ce are ca scop desfasurarea de activitati in domeniul educativ, cultural, al asistentei sociale si al drepturilor omului.

Momentan nu mai ofera cursuri gratuite, cele contra cost fiind cele de formator, manager proiect si competente antreprenoriale. Se organizeaza in grupe de cate 15 cursanti, cu preturile de 200 ron500 ron si 800 ron.

Info - 0232 / 258 653

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge