29 Mar

Cu ochii larg inchisi

Prefera sa nu stie cu exactitate ce se intampla in viata, prefera sa nu se gandeasca. Nu are curajul sa puna punctul pe “i”, nu are curajul sa scoata din suflet toate nemultumirile legate de job, de viata, de propria persoana, toate dorintele, toate intamplarile, sa le insire frumos in minte si sa se uite bine la ele. Sa judece, sa simta si sa poata lua decizii! E mai caldut locul ala in care viata merge, in care casa si serviciul devin repere esentiale, si in care nu este nevoit sa isi asume si altceva. In care calculatorul si televizorul iti iau mintea de la tot, in care iesirile cu prietenii iti ocupa si bucatica de timp ramasa. E mai caldut sa nu trebuiasca sa te confrunti, e mai buna amorteala si e mai bun intunericul. Acolo nu trebuie sa casti ochii mari si sa gandesti, pentru ca nu se mai vede nimic, ci doar, cel mult, urmatorul mic pas pe care trebuie sa il faci. Acela nu presupune schimbari, nu presupune actiune, nu iti cere analiza, acela e safe!

Ca in categoria “Ma culc un pic si o sa imi treaca!”, ne inchipuim ca viata merge de la sine spre mai bine, ca situatiile o sa se rezolve, ca fericirea vine, ca facturile vor fi platite, ca vei merge in concediu. O fi bine…. am senzatia ca se numeste gandire pozitiva! Aceeasi senzatie am, cum ca uneori mai si functioneaza. Insa daca ti-e frica sa te uiti brutal de sincer in viata ta si in jurul tau, crezand ca daca nu vezi, inseamna ca nu exista, nu mai stiu daca nu cumva ai omis linia dintre optimism si prostie.

Sex cu ochii inchisi, mers la munca in acelasi loc de care ti-e lehamite, amanat vizita la medic, lasat pe alta data luarea unor decizii importante din viata..

“E ok”, cele mai false doua cuvinte spuse de catre oameni, la orice colt de strada si de viata. Prea multi in jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge