4 Jun

Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit

irreplaceableAi crescut cu ideea ca esti special! Cu siguranta, acolo, intr-un colt de suflet ai senzatia ca esti “altfel”, ca ceea ce aduci tu in viata celorlalti este unic si irepetabil. Dar viata ia oamenii si-i scutura, ia credintele si le cerne, ia sufletul si il desensibilizeaza, ia visele si le pune doar alb si negru de-asupra! Si pentru o clipa, senzatia de “special” poate se dilueaza, increderea se duce de rapa si ramane doar prezentul trait din activitate in activitate, fara sa iti mai dai voie sa te uiti mai departe. Dar da, celebrul citat are ceva adevar in el: “cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit“, dar ceea ce se piede din vedere si nu se mai mentioneaza e ca si lumea e plina de oameni nefericiti!

Lumea e plina de oameni superficiali, care isi amortesc sufletul. E plina de oameni care nu au o imagine de ansamblu asupra destinului lor, care “ard” viata si care se trezesc la final doar cu anii bifati. NImeni nu s-a nascut special si de neinlocuit, insa oamenii pe care ii intalnesti in viata nu apar degeaba, devin persoane de neinlocuit, si oricat de pline ar fi cimitirele, mai plina e viata!

Ma uit la oameni resemnati, blazati si sictiriti si-mi vine sa ii iau si sa ii scutur, sa-si revina, sa traiasca misto, fara orgolii si fara retineri! Nu doar prezentul guverneaza, nu doar superficialitatea si distractiile, viata e alcatuita si din asumare, din invatare, din dorinta de a evolua, de a creste in cariera, de a creste pe plan personal… de a face ceva in viata asta! Cu sau fara acest atribut de “special”, in acele cinci secunde de cand pui capul pe perna si pana adormi, stii ce e in sufletul si mintea ta. Si momentul ala nu minte!

Da, cimitirele sunt pline, dar viata e inca palpabila si oamenii inca prezenti, asa ca pune un zambet pe moaca, un gand misto in creier si fa ce te indeamna inima si ratiunea! Viata se merita traita cu toate starile ei, si daca faci un calcul simplu si sincer, stii rezultatul ecuatiei :D

One thought on “Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit

  1. Folosesc citatul asta destul de des (de fapt am o oarecare banuiala ca te-ai apucat de articolul asta dupa ce te-am stresat de cateva ori cu el :P) si tocmai de asta o sa intervin – pentru ca mi se pare ca il interepretezi putin gresit.

    Faptul ca “cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit” si ca, in realitate, nu suntem atat de unici / speciali / deosebiti cum ne-ar place sa credem (ci doar “unici, la fel ca toti ceilalti” :P) nu inseamna ca nu putem fi foarte buni in rolul pe care il avem de jucat, ci doar ca nu suntem singurii care putem juca acel rol.

    Pot sa fiu un foarte bun angajat, unul din cei mai importanti si mai eficienti oameni din firma in care lucrez. Si asta ar trebui sa imi ofere suficiente satisfactii (atat profesional, cat si material) si ar trebui sa ma faca atat pe mine cat si pe seful meu sa fim multumiti. Dar ar fi o prostie sa imi imaginez ca sunt singurul care ar putea face asta si ca, daca eu as disparea din peisaj (intr-un fel sau altul), nu s-ar putea gasi cineva care sa imi ia locul.

    Pot sa fiu un foarte bun prieten sau iubit, pot sa ii fac pe cei din jurul meu sa se simta fericiti si norocosi ca ma au in viata lor. Si asta ar trebui sa ma faca si pe mine sa fiu multumit. Dar, iarasi, ar fi o prostie sa imi imaginez ca sunt singurul care ar putea faca asta si ca, daca eu as disparea din peisaj (intr-un fel sau altul), nu s-ar putea gasi cineva care sa imi ia locul.

    Realitatea e ca marea majoritate a situatiilor reale de viata admit “solutii multiple”. Si, atata timp, cat si noi suntem una din acele solutii, cred ca asta ar trebui sa fie suficient cat sa ne faca sa fim multumiti. In loc sa ne concentram pe faptul ca nu suntem speciali / unici, singurii care pot face un lucru, cred ca ar fi mai bine sa ne concentram pe faptul ca suntem capabili sa facem acel lucru si sa ne bucuram de asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge