13 Oct

Atuuri de femeie

Eu și el… stăm relaxați la masă, cu niște amici de-ai noștri căsătoriți și discutăm amuzați despre avantajele și dezavantajele de a aparține unui anumit sex. Băieții o țin pe-a lor, că-i greu acum să fii bărbat, căci femeile sunt din ce în ce mai complicate, au din ce în ce mai multe pretenții și că își invidiază bunicii care știau că femeia era la locul ei, fără să le facă viața atât de “interesantă” ca în vremurile noastre. Noi, suntem cu replicile la fel de ascuțite, și după ce-i îndemnăm să-și caute vreo Maritza de pe la fundul vacii, pentru a scăpa de emanciparea femeii, începem să ne înșiram și noi argumentele.

Nici nu-mi trebuie mult să-mi expun chiar unul dintre cele mai recente exemple în care, chiar înainte de a ajunge în vizită la ei, m-am luat cu el la harță în legătură cu pregătirea dinaintea plecării. S-a întâmplat cam așa: el își trage blugii, aruncă pe el primul tricou pe care pune mâna și se pune drept în fața mea: “Eu sunt gata! Mergem?“. Mă bufnește râsul, că eu nici măcar mâna pe pieptene n-am pus, nu m-am decis cu ce bluză mă îmbrac, ce brațară și cercei să port, cu ce îmi mai dau pe buze, ochi și sprâncene. Apoi m-apucă nervii! Cât de corectă e treba asta? Dă-i cu cremă, fond de ten, pudră, fard, tuș, rimel, ruj, creion, apoi vezi cu părul… prins, desprins, cum așezi șuvița aia enervantă, cum să-i mai dai volum, că deh.. domnul te vrea cu părul lung, iar tu trebuie să îți aranjezi cele trei fire în așa fel încât să pară treizeci… și tot așa! Și stai și explică-i pe un ton precipitat toate astea lui, care te așteaptă dând agitat din picior în fața ușii, în timp ce își consultă telefonul din 5 în 5 secunde!

Buuun, m-am decis! Mă apuc de căutat informații în ceea ce privește machiajul semipermanent, măcar o treabă s-o am rezolvată! Oricum am dat zilele astea peste o recomandare de-a unei prietene, care vorbea despre salonul Blooms Beauty din București, unde, vorba lor: “NU ne ocupăm de păr, de corp sau de unghii în același loc! Avem cele mai bune cosmeticiene dar NU vă epilăm și nici nu vă putem scăpa de celulită!“. Ideea e că s-au specializat doar pe machiaj semipermanent și microdermabraziune, lucrând doar cu produse nemțești și ținând mult la intimitatea clientelor, așa că rezultatele se văd! Ten curat și luminos, numai bun cât să nu-ți mai pierzi timpul cu fond de ten? Hop la ei, pentru o programare la microdermabraziune, de unde ieși cu imperfecțiunile pielii estompate, un tonus bun iar epiderma devine mai fină, mai fermă și mai sănătoasă.

Tatuaj-contur-ochi-inainte-si-dupa

Ți se pare că trăsăturile feței tale nu sunt chiar așa de bine evidențiate și te-ai săturat să-ți tot creionezi sprâncenele? Hop tot la ei, cu o programare la tatuaj sprâncene, numai bun de subliniat expresivitatea ochilor și de a aduce luminozitate feței. Și uite-așa iar economisești din timp! Orice, numai să nu-l mai văd că dă ochii peste cap, în timp ce mă vede fugind prin casă cu creionul într-o mână, pieptenele între dinți, cercel doar într-o ureche, bluza neîncheiată, părul vâlvoi, pantalonii în cealaltă mână și cu ochii fixați înspre parfum!

Disputa argumentelor s-a încheiat repejor, căci în hohotele de râs stârnite de lamentările noastre, ne-am decis că ne e bine așa….. rău cum ne este! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge