23 Apr

Ametita din chirie

EPSON scanner imageSta una la mine in chirie, si uneori e funny, alteori e enervanta, dar macar nu e plictisitor pe-aici. Ametita de “chiriasa”, mi-a ocupat mintea si a revendicat cu nerusinare drepturi asupra actiunilor si a gandurilor mele. De schimbat, m-a schimbat, ca doar nu degeaba e o little twisted… something! Am gandurile in o mie de locuri, cu 5 replici gata de lansare la orice subiect de discutie, dintre care 2 inteligente, 2 amuzante si una complet idioata. Dupa un algoritm relativ nou si surprinzator, ultima varianta castiga detasat, si ma trezesc vorbind, fara a ma mai recunoaste. Partea buna e ca uneori nu e deloc un lucru rau in a indruga ineptii fara prea mare noima. In primul rand, involuntar, testez capacitatea partenerului de discutie de a-si mentine un discurs coerent, atunci cand replica nu e pe masura coordonatelor impuse, iar in al doilea rand am si posibilitatea sa scot mai multe informatii de la cealalta persoana, fara ca eu sa dau “la schimb” mare lucru. In plus, e amuzant :)

O alternativa la replicile mele un pic mai… relaxate, am observat, tot pe propria piele, ca e varianta in care clipesc des, bag un zambet misterioso-atotstiutor si ingan un “Mdaaa…” ce cuprinde toata esenta pseudo-concentrarii. Merge intotdeauna, si lasa loc interpretarilor, fara sa imi mai bat capul ca o sa fiu perceputa drept o persoana care nu se implica in nu stiu ce conversatie despre salvarea placilor tectonice.

Tot pe-acolo se incadreaza si jumatatile de propozitie, la care incepi ideea in forta, si tocmai cand urmeaza partea culminanta, te opresti ca strafulgerat de o alta idee mai buna, sau ca si cum ce vrei sa spui e atat de evident, incat nici nu mai trebuie verbalizat! Rareori o sa ti se adreseze intrebarea total pertinenta, de altfel “Si┬átotusi ce ai vrut sa zici?!”, si mult mai des o sa ti se raspunda printr-o replica gen “Da, stiu la ce te referi!“. E funny ca imi vine sa il intreb: “Pe bune? Zi-mi si mie, te rog!” :))

Partea buna e ca reusesc destul de bine sa evaluez mintea si abordarea celui in care investesc timpul unei conversatii, si ii acord importanta pe care o merita, fara concesii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge